Ellenőrzött a fogyasztóvédelem Hajdú-Biharban

Ellenőrzött a fogyasztóvédelem Hajdú-Biharban
Hajdú-Bihar – Vendéglátó egységek, taxis szolgáltatás, mutatványos berendezések, felfújható vízi játékok, napszemüvegek, ventilátorok, merülő-szivattyúk – talán már a felsorolásból is sejthető, hogy a fogyasztóvédelmi felügyelőség nyári akciósorozatáról lesz szó. „

A regionális akciósorozat célja az volt, hogy ne sérüljön a fogyasztók vagyoni érdeke (magyarán ne csaphassák be a vásárlókat, a szolgáltatást igénybe vevőket), védjék az egészségüket, a testi épségüket.

A vendéglátó- és a közterületi értékesítő helyeken valamelyest javult a helyzet, megkárosítás leginkább csomagolóanyag bemérésből, illetve nyugtaadás elmulasztásából adódott. A taxisoknál is a számlaadással volt probléma, több esetben a sofőr el sem indította a taxamétert” – osztotta meg tapasztalataikat a Naplóval Jeney Géza regionális fogyasztóvédelmi igazgató.

Jó hír is van

Jó hír, hogy astrandokon és a rendezvényeken felállított mutatványos berendezéseket rendben találták, a felfújható vízi-játékokkal azonban már adódtak problémák. A legtöbb kifogást a napszemüvegek laboratóriumi vizsgálata során regisztrálták a fogyasztóvédők. Összességében a felügyelőség munkatársai a régió három megyéjében 1134 vizsgálatot végeztek, és 170 esetben állapítottak meg valamilyen jogsértést.