Ellenőrökkel balhéztak a kettesen, még egy gázspray is előkerült

Ellenőrökkel balhéztak a kettesen, még egy gázspray is előkerült
© Illusztráció: Molnár Péter
Debrecen – A debreceni rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták az 57 éves férfit.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást az 57 éves K. Tiborral szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. november 17-én 16 óra 25 perc körüli időben, Debrecenben, két jegyellenőr a villamoson egy utas menetjegyét ellenőrizte, amelyről megállapították, hogy érvénytelen. A férfi ezen felháborodott, majd a Csemete utcai villamosmegállóban leszállás közben meglökte az egyik jegyellenőrt, akit meg is akart ütni. A férfi a megállóban agresszíven viselkedett, kiabált és elővett egy gázsprayt, amivel a levegőbe fújt, majd megöléssel fenyegette a helyszínről villamossal távozó ellenőröket. A férfi ezután 17 órakor megjelent a Kossuth téri villamosmegállóban, ahol felismerte a vele korábban intézkedő két jegyellenőrt, akik három kollégájukkal ott várakoztak. Az 57 éves férfi ekkor ismét agresszíven kezdett viselkedni az ellenőrökkel, fenyegetőzött és elővett egy gázsprayt. Az egyik sértett telefonon értesíteni akarta a rendőrséget, azonban a támadó odalépett hozzá és megütötte őt.

Az esetről történt bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították az 57 éves K. Tibort, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak, a gázsprayt pedig lefoglalták. A helyi lakos az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés