Elkezdődött a városközpont fejlesztése Hajdúböszörményben

Elkezdődött a városközpont fejlesztése Hajdúböszörményben
Hajdúböszörmény – Városi-, gazdasági-, közösségi- és közszféra-funkciót erősítő céllal építkeznek.

Még 2010 januárjában pályázott a város önkormányzata főterének és belvárosának, és az azt övező épületek megszépítésének folytatására mintegy 1,3 milliárd forint értékben. Kedden jelentette be Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere, hogy kezdetét veszi a beruházás, amely több elemből áll.

A Bocskai tér gyalogos térré, fórummá alakul, a Petőfi utcát bevásárlóutcává fejlesztik az önkormányzat beruházásában, új városi piac készül a régi helyén a Városgazdálkodási Kft. konzorciumi partnerségével – hallhattuk a keddi sajtótájékoztatón.

Egyházak, vállalkozók

A főtér-projektbe illeszkedik még néhány vendéglátóhely, valamint gazdasági szolgáltató ház kialakítása egyéni vállalkozók partnerségével, továbbá a görögkatolikus templom külső felújítása, környezetének rendezése az egyházközséggel közösen.

Egyebek között a helyi rendőrkapitányság épületén is dolgoznak majd a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság mint konzorciumi partner beruházásában. A teljes projekt befejezése 2013 nyarának végére, őszének elejére várható – tudtuk meg.

HBN-BB | Fotó: Magánarchívum