Elkezdődött a nevezés a IV. Rotary Futófesztiválra

Elkezdődött a nevezés a IV. Rotary Futófesztiválra
Elkezdődött a nevezés a IV. Rotary Futófesztiválra - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Immár hagyománynak tekinthető Debrecenben, a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Rotary Futófesztivál, 2014. március 30-án.

Az esemény névadója a Rotary Club Debrecen. A rendezvény főszervezője a Rotary Club mellett a Debreceni Kilométerek Sportegyesület. A verseny fővédnöke már negyedik alkalommal Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, aki jelenlétével rendszeresen emeli a verseny színvonalát és hangulatát. A résztvevők nagy részét személyesen ismeri, a hatórás rendezvény alatt lelkesen buzdítja a futókat. A futófesztivál lehetőséget biztosít mind az amatőr mind a profi versenyzők megmérettetésére.

Hat különböző versenyszámból választhatnak. Hosszútávon maraton, maraton 5 fős váltó, félmaraton, félmaraton 2 fős váltó, és negyedmaraton kategóriában indulhatnak. Rövidtávon az 1993 méteres Jótékonysági Futáson vehetnek részt. Miért ennyi a táv? A Rotary Club Debrecen életében az 1993 egy fontos évszám, mert ebben az évben alakult meg újra. A rendezvényre az előző évek tapasztalatai alapján közel 6000 fő részvétele várható, mintegy 17 országból.

– Debreceni Kilométerek –