Elkezdődött a Debreceni Karitatív Testület adventi adományainak csomagolása

Elkezdődött a Debreceni Karitatív Testület adventi adományainak csomagolása
© Fotó: Miskolczi János
Debrecen – Háromezer-ötszáz ajándékcsomagot juttat el idén a rászorulóknak a Debreceni Karitatív Testület – tudatták közleményükben. Csütörtökön egy, a jótékonysági akcióhoz szintén csatlakozott áruházban csomagolták be az ajándékokat.

A debreceni vállalkozások, szervezetek és az önkormányzat példaértékű összefogásának eredménye, hogy a Debreceni Karitatív Testület 3500 csomagot juttathat el a nehéz körülmények között élőknek. Az akcióhoz a debreceni önkormányzat egymillió forinttal járult hozzá. Az Auchan áruház több mint száz tartós élelmiszerekből álló csomagot ajánlott fel segítségül. Az adományokat ma csomagolták be önkéntesek.

Az eseményen Széles Diána alpolgármester kiemelte, hogy a Debreceni Karitatív Testület egész évben figyelemmel kíséri mentoráltjait és a tőlük kapott információk alapján állítják össze a csomag tartalmát. A testület szeretné ösztönözni és felkarolni azokat, akik segítségre szorulnak, legyen szó nagycsaládosokról, hajléktalanokról vagy bárkiről Debrecenben, akinek támogatásra van szüksége.

Az élelmiszerek csomagolásában részt vettek a debreceni javítóintézet önkéntes diákjai. Az elkészített csomagokat több helyszínen és több időpontban osztják szét karácsony előtt.

A karácsonyi adományozások során a nyolc kilogrammos, tartós élelmiszerekből (liszt, cukor, száraztészta, olaj, tea, konzerv, édességek és tisztítószerek) összeállított csomagot azok kapják meg, akik a Debreceni Karitatív Testület tagszervezeteinek, az önkormányzat családsegítő intézményeinek, valamint a város szociális osztályának gondozottjai közé tartoznak.

– Debreceni Karitatív Testület –


A Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat Karácsonyi ünnepséget rendezett a Nagytemplomban
Debrecen - Az összejövetelen kicsik és nagyok is felejthetetlen élményben részesültek. Közös hálaadásra gyűltek össze csütörtök délután a Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat gyermekei és nevelőszülői. A Nagytemplomban megrendezett karácsonyi ünnepségen a régió különböző telep...

Tanyasi karácsony Nagycserén
Debrecen-Nagycsere - Több mint egymillió forint értékű tartós élelmiszert osztanak ki két nap alatt. Üstben rotyogó gulyás illata töltötte meg a levegőt csütörtök délben a nagycserei református misszió imaházának udvarán. Az adventi időszakban újra elérkezett a Tanyasi karácsony elnevezésű progra...