Elkezdődik az Árpád téri csomópont átépítése

Akt.:
Elkezdődik az Árpád téri csomópont átépítése
© Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata
Debrecen – Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójában 52 debreceni csomópont átalakítása történik meg annak érdekében, hogy gyorsabbá és biztonságosabbá váljon a városi közlekedés. A program első üteme az Árpád teret és a Nyíl utcát érinti.

Az Árpád téren plusz sáv épül a szelvényezés szerinti bal oldalban (a templom oldalában), amivel felgyorsulhat a Kassai útról a Nyíl utcára forduló forgalom. A jelenlegi középsziget átépítésre kerül, így lehetővé válik, hogy a Kassai út irányába két balra kanyarodó sáv haladjon (megnövekedett felállási hosszakkal), ezért a Rakovszky utca és a Csapó utca felé haladókat a balra kanyarodók kevésbé fogják feltartani.

Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata ©

A beavatkozás során jelzőlámpás csomópont kerül kialakításra a Nyíl utca – Damjanich utca és a Nyíl utca – Nagysándor József utca csomópontjában, ezáltal biztonságosabban tudnak átkelni a gyalogosok és a járművek az említett kereszteződésekben.

Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata ©

A kivitelező az időjárástól függően jövő héten hétfőn, a reggeli csúcsforgalmat követően helyezi ki a forgalomkorlátozó eszközöket. Eső esetén csúszhat az útépítési munka megkezdése. Sávlezárásra, útszűkületre kell számítani a közlekedőnek. A kivitelező teljesítési határideje 2017. augusztus 1.

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés