Elkezdődik a folyamat

Lassan a célegyenesbe érkezik a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabda csapata.

A borsodi együttes hétfőn hazai környezetben megkezdi az Interliga küzdelmeit.

Két hónap kemény munkát és 14 felkészülési találkozót tudtunk le – tekintett vissza Demeter György, a VRC vezetőedzője. – Ezen időszak után sok kérdés tisztázódott: felépült a taktikánk és az, hogy a játékosokra milyen szerepkörben számíthatok. Az utóbbi mérkőzéseken már ebben a felállásban játszottunk, de Nebotov érkezésével ez egy picit módosulni fog. Az ő beállásával egyébként egyértelműen a játék biztonságának növekedését várom.

 Jó mérce

 

A szakember arra a felvetésre, hogy a minőségi munkához minőségi ellenfelek is párosultak a felkészülés során kijelentette:

Ez így van, hiszen a vezetőségünk igyekezett úgy szervezni, egyeztetni a tornákat, hogy erős csapatokkal találkozzunk. Ez mind a hazai BorsodChem-kupán, mind a cseh és ciprusi viadalon így volt. Európában is jegyzett ellenfelekkel mértük össze erőnket, ami feltétlenül hasznos lehet az idei szezon előtt. Kíváncsian várom, hogy ezekből a tapasztalatokból mennyit fogunk tudni megvalósítani a tétmérkőzéseken, mert igen biztatóak az előjelek. Persze van még feladat bőven előttünk ahhoz, hogy jó nemzetközi csapat legyünk, mert folyamatában azzá akarunk válni.

Demeter György arra a kérdésre, hogy milyen Vegyészt láthatnak majd a szurkolók az új szezonban a következőket mondta:

Mindenképpen olyat, melyben a játékosok igazi csapatként funkcionálnak. Egymásért küzdenek, egységesek és dinamikusak és bármilyen állásnál csak a következő labdamenet megnyerésére koncentrálnak.

Sűrű hét

A jövő héten hétfőn az Interligában hazai környezetben kezd a Vegyész a szlovén Sostanj Topolsica ellen. A csapat aztán Észtországba utazik, ahol péntektől-vasárnapig az Élcsapatok-kupája csoportmeccsei várnak rájuk: pénteken a házigazda Parnu, szombaton az albán Studenti Tirana majd vasárnap a macedón Gio Strumica ellen.

P.A.