Elkészült, de zárva a derecskei tanuszoda

Egyelőre üresen várnak a medencék az egyébként rendben elkészült uszodában, a polgármester tájékoztatása szerint az állam lépésére várnak az érintettek
Egyelőre üresen várnak a medencék az egyébként rendben elkészült uszodában, a polgármester tájékoztatása szerint az állam lépésére várnak az érintettek - © Fotó: Matey István
Derecske – A kivitelező talált két olyan tételt, amire tőle (állítása szerint) nem kértek ajánlatot. Két vízátemelőről zajlik a vita.

Állami költségen, mintegy 400 millió forintból készült el Derecskén az a tan­uszoda, ahol a szeptemberi tanévkezdés óta már a nebulóknak kellene úszni tanulni. Csakhogy a medencék egyelőre szárazak.

de24

Fotó: Matey István

A „miért”-ről Bakó István polgármester elmondta: „Információim szerint az a probléma, hogy a kivitelezést végző vállalkozó talált egy olyan tételt (ez konkrétan az ingatlanon belüli két átemelő berendezés, amik a medencékből leengedett vizet a szennyvízcsatornába emelik), ami az ő árajánlatában nem szerepelt, mert erre nem kértek ajánlatot. Ezzel szemben az állam először azt állította, hogy ő egy komplett uszodára kért ajánlatot, most viszont talán mégis hajlik arra, hogy megfizesse ezt a több tízmilliós különbözetet.

d25

Fotó: Matey István

A vállalkozó, amíg nem kap erről hivatalos, aláírt dokumentumot, nem kezd hozzá a munkához, és az uszoda zárva marad.

Bár mi nem vagyunk szerződő felek, nagyon reméljük, hogy a gyerekek és a felnőttek még idén használatba vehetik a létesítményt.”

(Az ügyben keresni fogjuk az érintett vállalkozót is.)

HBN–PASporthírek