Elkerülné az „atomcsapást” a DEAC

Akt.:
Jahmal Jones
Jahmal Jones - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Berényi Sándor vezetőedző együttese Paksra látogat a férfi kosárlabda-bajnokságban.


Paksra látogat a DEAC kosárlabdacsapata az NB I/A csoport 15. fordulójában, az Atomerőmű SE elleni találkozót csütörtökön 18 órától rendezik meg. A két együttes októberben már találkozott egymással, akkor nagy meglepetésre a több kulcsjátékosukat is nélkülöző hajdúságiak 18 pontos győzelmet arattak.

Ellentétes előjelekkel

Ellentétes előjelekkel várják a csapatok a találkozót, hiszen a DEAC kisebb hullámvölgybe került az utóbbi időben, míg az Atomerőmű legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert. A DEAC a szolnoki vereség után két nagyon szoros mérkőzésen maradt alul a Kecskemét és a Szeged ellen, míg az ASE az előző fordulóban ugyan kikapott Szombathelyen, de előtte többek között a bajnokesélyes Körmend otthonából is győztesen távozott. Jahmal Jones, a debreceniek játékosa így vélekedett a közelmúlt eseményeiről:

Kicsit csalódottak vagyunk az elmúlt két meccs után, hiszen megvolt az esélyünk a győzelemre, de ezúttal ez nem sikerült.”

– Nagy fizikai küzdelmet hozó találkozók voltak ezek, ahol sok támadó lepattanót engedélyeztünk az ellenfélnek. Próbálunk visszatérni arra az útra, amin a szezon első felében jártunk, jóval több energiát kell az edzésekbe fektetnünk, és sokkal rámenősebbnek kell lennünk a mérkőzéseken. Hiszek benne, hogy az edzésmunka döntően befolyásolja majd a meccseken mutatott teljesítményünket – fogalmazott a légiós.

A második fordulóban az Oláh Gábor utcán meglepetésre a DEAC magabiztosan tudott nyerni, pedig Farkas Attila és Bognár Kristóf akkor még nem volt hadra fogható. Az ASE keretéhez azóta újabb külföldi csatlakozott Richard Guinn személyében, így már öt amerikai légiósuk van, mellettük a válogatott Eilingsfeld János és Ruják András határozza meg leginkább a játékukat, de a csapatkapitány Medve Mátéra is kulcsszerep hárul.

Félelem nélkül kell játszanunk, és ki kell használnunk az erősségeinket. A védekezés és a lepattanózás kulcsfontosságú lesz, hiszen azokat a találkozókat, amelyeken ezek rendben voltak, többnyire megnyertük. Ha csapatként játszunk együtt, és félre tudjuk tenni az előző mérkőzéseket, akkor jók lehetünk.”

– Nekem személy szerint harcosnak kell maradnom, és élveznem kell a játékot. Nem szabad azzal foglalkoznom, mi történt a múltban, bár voltak gyengébb mérkőzéseim, tovább kell lépnem, tudom, hogy képes vagyok sokkal jobb teljesítményre is. Nem mi leszünk az esélyesek Pakson, de mindent megteszünk azért, hogy újra borítsuk a papírformát – zárta szavait a kanadai irányító.

HBN