Elképesztő képek: villámcsapások egy időben, egy helyen

Lenyűgöző képeket készítettek egy chicagói viharról. A villámok egyszerre csaptak bele, két egymáshoz közeli felhőkarcoló tornyaiba.

A vihar a fotósok fő témájává vált ország- és világszerte. Chicago belvárosa felett hatalmas vihar tombolt, a szél 80 km/órás sebességgel fújt, és villámok világították be az égboltot. Ugyanabban az időben 2 villám egyszerre csapott bele a Willis és a Trump toronyba. A különös és gyönyörű látványt sikerült fotókon is megörökíteni. Az éjszaka folyamán 450 alkalommal riasztották a tűzoltókat, de szerencsére senki sem sérült meg, a kidőlt fák miatt kellett a helyszínre vonulni – mondta el a Daily Mailnek a tűzoltóság szóvivője.

Nézze meg a képeket ide kattintva!

A vihar egy órán keresztül tombolt, és villám csapott a város egyik legmagasabb épületének tornyába is. A Willis Torony 1973-ban épült és 414 méteres magasságával ez Chicago legmagasabb felhőkarcolója.

A másik torony a város második legnagyobb épülete, csak néhány háztömbnyi távolságra. A tornyokban irodák, lakások, szálloda és parkolók találhatóak. Senki sem sérült meg, és a villámcsapás sem okozott kárt az épületekben.

– MON –