Elkapták az Újfaluban akciózó betörőbandát

Elkapták az Újfaluban akciózó betörőbandát
© Fotó: police.hu
Berettyóújfalu – Műszaki cikkeket, fémtárgyakat vittek el, a berettyóújfalui rendőrök büntetőeljárást indítottak velük szemben.

A rendőrségre január 13-án délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy Berettyóújfaluban, az Ady Endre utcában betörtek egy pékségbe, ahonnan rézcsöveket tulajdonítottak el. A rendőrök a helyszínre mentek, széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, ami után azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit.

A 37 éves M. Istvánt és 16 éves fiát, valamint a 26 éves M. Ervint, a 18 éves G. Szilvesztert és a 18 éves B. Adriánt az egyenruhások előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozók M. Istvánt és M. Ervint bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, míg a fiatalkorú, továbbá a két 18 éves gyanúsított szabadlábon védekezhet az eljárás jelenlegi szakaszában.

n3330054

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a négy férfi és fiatalkorú társuk 2017 novemberétől több hasonló bűncselekmény elkövetésével is kapcsolatba hozható. A négy berettyóújfalui lakos, valamint körösnagyharsányi társuk lakóházakba, garázsokba törtek be, amelyekből konyhai gépeket, fémszerszámokat, rézcsöveket tulajdonítottak el.

n3330083

Fotó: police.hu

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –