Elkapták a szentesi ékszerbolti rablót

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint kirabolt egy ékszerboltot kedden délután Szentesen.

Egyszer már elítélték rablás miatt. Most azt mondta a rendőröknek, hogy adósságait fizette ki a rabolt pénzből. A megszerzett három, három és fél millió forint értékű ékszert 185 ezer forintért adta el. Visszaesőként akár 10-15 év börtönre is ítélhetik.

A férfi néhány perc alatt megszerezte az ékszereket. A bolt biztonsági kamerája rögzítette, hogy egy hangtompítós éles fegyvernek látszó gázpisztollyal ment be az üzletbe és azonnal rászegezte azt az eladóra. Követelte, hogy az összes ékszert tegye bele a hátizsákjába, majd elszaladt.

Szekeres Tibor, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztály vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a férfi vallomása szerint reggel úgy ébredt fel, hogy az adott napon rabolnia kell, mert mindenképpen pénzre van szüksége.

Az eladó nagyon jó személyleírást adott a támadóról

A rendőrök munkáját nagyban segítette, hogy az eladó nagyon jó személyleírást adott a támadóról. Ez alapján a városi ügyész ismert rá férfire, akit korábban szintén rablás miatt ítéltek el. Így akadtak a rabló nyomára, akit kecskeméti lakásában fogtak el a rendőrök. A helyszínelésnél megtalálták azt a hátizsákot, amelybe a zsákmányt pakoltatta az üzletben. Annak a belső falára ráragadva megtalálták az ékszerekről letépett árcímkéket is. Az ékszerek azonban nem kerültek elő.

Tyityán László, a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztály vezetője elmondta, hogy a három, három és fél millió forint értékű ékszert 185 ezer forintért azonnal eladta a rabló, a pénzből adósságait rendezte.

A férfit korábban már elítélték, szintén rablás miatt, akkor három év börtönt kapott, amelyből 27 hónapot ült le. Most visszaesőként és azért mert a jogszabályok szigorodtak, akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

– Független Hírügynökség –