Elkapták a karácsonyi betörőt Hencidán

Debrecen – Tolvajok rendőrkézen, avagy „kék krónika” a szerdai intézkésekről.

Őrizetbe vették a rendőrök szerdán azt a 39 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint karácsony másnapján betört egy hencidai családi házba, ahonnan arany ékszereket, pénzt és egyéb értékeket tulajdonított el. Vezendi Jánosné, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a hencidai gyanúsított nem ismeretlen a berettyóújfalui kapitányság nyomozói előtt, tekintve, hogy hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már volt büntetve. Most lopás bűntett miatt indítottak eljárást ellene.

Lopták a fát

A hajdúhadházi járőrök fatolvajt fogtak január 9-én délután. A 42 éves férfit előállították – mondta az alezredes –, és meghallgatását követően őrizetbe vették. Tulajdon elleni szabálysértés miatt vonják felelősségre.

Szintén falopás róható a terhére annak a két férfiak és nőnek, akiket Balmazújváros külterületén csíptek el szerdán. A szabálysértők egy cég telephelyéről deszkát loptak, amikor tetten érték őket a rendőrök. A balmazújvárosi tolvajokat előállították, majd meghallgatásukat követően őrizetbe vették őket.

A rendőrök egy rongálás gyanújával folyó ügyben vettek őrizetbe tegnap egy 28 éves vámospércsi férfit.

A Fővárosi Törvényszék elfogató parancsa alapján fogtak el a debreceni rendőrök egy 49 éves férfit a cívisvárosban; az illetőt Nagycserén igazoltatták, amikor kiderült róla, hogy magánokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetése miatt körözik.

HBN