Elkapták a jómadarakat

Tépe, Zsáka – Lopott gyomirtóval, vegyszerekkel, erővágóval bukott le három férfi a napokban; a rendőrök a bűncselekményhez használt teherautót is lefoglalták.

Kelemen Éva rendőrségi szóvivő közlése szerint a berettyóújfalui kapitányság lét munkatársa a Készenléti Rendőrség nyírbátori bevetési egységének hét egyenruhásával járőrözött Zsákán és környékén az éjszakai órákban. Békés megyei kollégáik arról informálták őket, hogy különösen figyeljenek egy teherautóra. Hajnali egy körül Citroen tehergépkocsi tűnt fel a községben. Két füzesgyarmati és egy zsákai lakos ült benne, akik az említett értékekkek nem tudtak elszámolni. Előállításukat követően kiderült, hogy a vegyszereket az erővágóval együtt egy Berettyóújfalu és Zsáka közötti tanyáról lopták el. A rendőrség lopás megalapozott gyanújával nyomoz.

 Azok a konyári fiúk…

Tépén is tolvajokat fogtak. Kelemen Éva beszámolója szerint a helyiek azután kérték az újfalui kapitányság szabadnapos közrendvédelmi osztályvezetőjének segítségét, hogy idegeneket láttak a szőlőskertben és már több lopás is történt. A rendőr a betolakodókban ráismert egy hasonló okból körözött konyári fiúra és társára. A helyi körzeti megbízottal közösen elkapták a két jómadarat (a másik fiút eltűnés miatt keresték). A lopás miatt keresett fiatalembert őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Bújkálása során Tépén három, Derecskén két lopást követhetett el.