„Eljött az idő a váltásra” – Máté a Szpariba igazolt

Akt.:
Balról: Máté Péter
Balról: Máté Péter - © Fotó: HBN
Debrecen – A középhátvéd, Máté Péter tizenöt esztendő után hagyja el a Lokit és Nyíregyházán folytatja pályafutását.


A szezon első hazai tétmeccsét játssza hamarosan a DVSC-TEVA alakulata, azonban a La Fiorita elleni csütörtöki Európa Liga-találkozón Máté Péter már biztosan nem kap szerepet. A 31 esztendős középhátvéd piros-kékbe öltözik, ugyanis három évre szóló szerződést kötött az másodosztályba a nyáron feljutó Nyíregyháza Spartacus csapatával.

Egy hullámhosszon

– Eget rengető, különleges oka nem volt a távozásomnak – nyilatkozta a Naplónak a BL-ben és az EL-ben is szerepelt védő. – Fél év volt még hátra a kontraktusomból Debrecenben, többen is kerestek, s a nyírségiek ajánlata volt a legszimpatikusabb számomra. Hamar egy hullámhosszra kerültünk a klub elnökével és Mátyus János vezetőedzővel, akik meggyőztek arról, hogy hozzájuk igazoljak – fogalmazott a Mamut becenévre hallgató játékos, akitől megkérdeztük, a több játéklehetőség reményében választotta-e a Szparit.

– Úgy vélem, a Lokiban is játszottam rendszeresen az utóbbi időben. Az tény, hogy az új csapatomban meghatározó szerepet szánnak nekem, mint mondták, szükségük van a rutinomra. Tizenöt évet töltöttem el a DVSC-ben, nagyon sok pozitív élményben volt részem, csak a szépre emlékezem. A Debrecen történetének legnagyobb sikereinek lehettem a részese, de most mégis úgy éreztem, eljött a váltás, a megújulás ideje – mondta a válogatott kerettag hátvéd.

Alappillérként szerepelne

Máté egyáltalán nem tart attól, hogy az ősi riválisnál ne fogadnák be, hiszen nem ő az első cívisvárosi labdarúgó, aki magára húzhatja a nyíregyházi mezt. – Ha látják a nézők, hogy mindent megteszek az új csapatom sikeréért, akkor biztosan hamar be tudok illeszkedni. A célok megvannak, amikor kizárták a klubot az első osztályból, már akkor elhangzott, hogy minél előbb vissza akarnak kerülni az NB II-be, majd az NB I-be. Bízom benne, hogy ősztől a legmagasabb osztályért küzdő Nyíregyháza Spartacus egyik alappillére tudok lenni – fogalmazott lapunknak Máté Péter.

HBNSporthírek


hirdetés