Eljött a várva várt nap: indul a közlekedés a Csapó utcán!

Akt.:
Elköszönhetünk a munkagépektől
Elköszönhetünk a munkagépektől - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – A Csapó utca közutat érintő rekonstrukciós munkálatai ahhoz a szakaszhoz érkeztek, hogy az újra használható a forgalom számára. Szombaton már fel-alá járkálhatunk rajta.

Május 12-én kezdődtek meg a Csapó utca nagyfelületű út- és járdafelújítási munkái a Burgundia utca és Árpád tér közötti szakaszán. Az önkormányzat az utca felújítását az év későbbi, kevésbé forgalmas szakaszára tervezte, azonban a Csapó utcán bekövetkezett ivóvíz gerincvezeték törése és annak javítási munkái miatt a kivitelezési munkákat célszerűbb volt előrehozni.

Az útrekonstrukciós munkák során az útburkolat alatt olyan rejtett, előre nem látható hibák is feltárásra és kijavításra kerültek, melyek tovább növelték a kivitelezés időigényét. Például több útburkolat alatti nagyméretű üreg került feltárásra, több alkalommal gázszivárgást is szükséges volt elhárítani, melyre a burkolat marását követően derült fény.

A nehézségek ellenére az útburkolat felújítási munkák a hétvégére elkészülnek és 2016. június 18-án (szombat) hajnal 3 órától megnyílik a közúti forgalom előtt a Csapó utca – közölte pénteken a debreceni önkormányzat.

A járdák felújítása még nem fejeződött be. Péntek estig elkészül a jobb oldali járda a Burgundia és Árpád tér között. Jövő héttől csak a bal oldali járdán lesz munkavégzés.

A csőtörés miatti teljes útzár óta eltelt több mint egy hónap rendkívüli türelmet igényelt a lakosság és a Csapó utcai üzlettulajdonosok részéről, melyet ezúton is köszönnek.