Éljen Ondód első királya!

Akt.:
Végül öten mérkőzhettek meg a címért
Végül öten mérkőzhettek meg a címért - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen-Ondód – Megválasztották Ondód első pünkösdi királyát szombaton.

Első ízben rendezte meg (gyermeknappal egybekötve) az Ondódi Közösségi Ház a pünkösdikirály-választást. A Debreceni Művelődési Központ ondódi alegységében egész napos programokkal várták az érdeklődőket. Az eseményen a sajnálatosan rossz időjárás ellenére is viszonylag sokan vettek részt.

Az esőzések miatt délelőtt és kora délután még a közösségi házban zajlott a rendezvény (a gyerekek nagy bánatára az ugrálóvár használhatatlan volt), azonban a versenyre szépen kisütött a nap, így a fiatalok már a szabadban tudták eldönteni, ki is legyen Ondód „királya” az elkövetkező egy évben.

A megmérettetésre hét bátor vállalkozó jelentkezett, közülük ketten estek ki az előválogatóban, a helyből távolugrás során. Ezután Gábor, Levente, Béla, Dávid és Gábor öt versenyszámban csapott össze a kisszámú, de lelkes közönség buzdítása, illetve a játékmester humoros megjegyzései közepette. A végső győztes, Takács Béla a második kört (a kötélhúzást) követően vette át a vezetést, s onnantól magabiztosan tartotta is előnyét, s ezen a végső szám, a póznamászás változtatott.

Béla érdeklődésünkre elmondta, igazából csak heccből nevezett, de nem bánta meg, mert élvezte a játékot, s természetesen nagyon örült neki, hogy övé lett az oklevél, a korona és az öt liternyi sör. – Igazából huszonöt éve vagyok ondódi király, de így most már hivatalosan is az lettem – fogalmazott viccesen a győztes.

HBN–VÉZS
hirdetés