Elitklubszerűen működik a tehetséggondozás Debrecenben

Elitklubszerűen működik a tehetséggondozás Debrecenben
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Debreceni Egyetem Tehetséggondozási Programjába (a DETEP-be) bekerülők úgy érezhetik magukat, mint egy elit klub tagjai – jelentette ki Mándy Zsuzsanna, a program referense a jelen formájában 2008 óta működő kezdeményezésről szóló konferencián.

A tanácskozáson melyen elsősorban középiskolák képviselői voltak jelen, Mándy Zsuzsanna elmondta: az egyetem a program keretében a kiválasztott diáknak témavezető mentort biztosít aki tanulmányai alatt segíti, végigkíséri a hallgató fejlődését. Emellett ösztöndíjat biztosítanak, speciális kurzusokat tartanak nekik, ingyenes belépést tesznek lehetővé az egyetemi könyvtárba, valamint személyiség és stresszkezelési tréningeket is tartanak.

A programba kezdetben 198-an kapcsolódtak be, jelenleg 535-an vannak. Az is kiderült, hogy az egyetem mind a 14 karán, mind a nappalisok, mind a levelezősök köréből igyekeznek kiválasztani a különleges képességekkel rendelkezőket.

Arról is szó esett, hogy 2012. óta már nemcsak a 4-es átlagnál jobb tanulókat veszik fel a DETEP-be, mert rájöttek, hogy egy gyengébben tanuló diák is nyújthat valamiben kiemelkedőt.

HBN-OCs