Elismerték Módis László munkásságát

Elismerték Módis László munkásságát
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Több éves munkája elismeréseként vehette át a Bonis Bona díjat a Debreceni Egyetem professor emeritusa, Módis László.

A Magyar Nemzeti Múzeumban június 3-án rendezett ünnepségen negyedik alkalommal jutalmazták a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli magyar, valamint magyarországi nemzetiségi pedagógusokat és tehetségsegítő szakembereket. A Tehetséggálán összesen 63 szakember és szervezet részesült elismerésben sokéves, eredményes tehetséggondozó munkájáért, köztük Módis László, a Debreceni Egyetem Anatómiai, Szövet-és Fejlődéstani Intézet professor emeritusa, akit az Általános Orvostudományi Kar vezetése az oktatás, a tehetséges hallgatók patronálása és tudományos témavezetése terén elért kimagasló és lelkiismeretes munkájának elismeréseként javasolt a Bonis Bona díjra.

– Közös kincs a tehetség, ha segítik a fiatalokat tehetségük kibontakozásában, a tudományokban, a művészetekben vagy a sportban elért sikereik az egész közösség hasznára is válhatnak – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért elnevezésű díjak átadásán.

– A tehetség olyan ajándék, amellyel nem csak élni lehet, de el is lehet herdálni, és az is lehet, hogy észrevétlen marad. Szavai szerint a pedagógusoknak, a segítő szakembereknek nagy a felelősségük abban, hogy reményt adjanak a tehetséges fiataloknak, és kitartásra neveljenek – fogalmazott Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A Bonis Bona elismerést 2013-ban alapították, pénzügyi fedezetét a Nemzeti Tehetség Program biztosítja. Idén csaknem 800 jelölt közül választották ki az a díjazottakat.

– Debreceni Egyetem –