Sport

2015.07.03. 16:21

A pólós lányok Debrecenben játsszák a visszavágót

Debrecen - Merész András tanítványai egy héten belül másodjára mérkőznek meg Kínával.

Debrecen - Merész András tanítványai egy héten belül másodjára mérkőznek meg Kínával.A cívisvárosban vívja meg első hivatalos felkészülési mérkőzést a női vízilabda-válogatott vasárnap 18 órától Kínával szemben.

Merész András alakulata gőzerővel készül a július 26. és augusztus 8. között az oroszországi Kazanyban megrendezendő világbajnokságra. Az alapozás után élesben is megmutathatják a lányok, mit tudnak. Már múlt héten, a hollandiai Utrechtben is részt vett a nemzeti együttes egy négyes tornán, ahol a házigazdák mellett Görögország és Kína volt még az ellenfél. A hölgyek előbb 13–12-re verték a görögöket, majd 14–10-re kikaptak a hollandoktól. A zárómeccsen Kínával találkoztak, kiélezett küzdelemben, végül egy góllal (9–8) a kínaiak bizonyultak jobbnak. De nem kellett sokat várni a magyaroknak, hogy törlesszenek, hiszen vasárnap a Debreceni Sportuszodában újra egymásnak feszülhetnek.

- A hollandiai felkészülési tornán arra koncentráltunk, hogy a taktikai elemeket még jobban elsajátítsuk és tökéletesítsük. A vasárnapi, kínaiak elleni megmérettetésen azonban már egyértelműen a győzelem reményében küldöm harcba a csapatot. Hogyha minden jól megy, Debrecenben már a kazanyi világbajnokság tizenhármas kerete fog játszani, ám ezt egyelőre még hátráltatja, hogy Bujka Barbara a héten nem tudott velünk készülni, jelenleg is a fővárosban van, kivizsgáláson. Reméljük, hogy hétvégére már ő is olyan állapotban lesz, hogy vízbe tud szállni. A lányok pénteken a csúcsterhelés csúcsára értek. Bízom benne, az az aktív pihenés, ami az elkövetkező huszonnégy órában vár rájuk, elég lesz - a szombati programunkban nyújtó, illetve lazító gimnasztika, megbeszélés, valamint este egy könnyed fór-hátrány gyakorlás szerepel, a kínaiak ellen, akikkel kedd óta együtt készültünk Hajdúszoboszlón – mondta el Merész András. Majd hozzátette: – Mindig nagy szeretettel utazunk Debrecenbe, és örömmel játszunk a gyönyörű uszodában. Legutóbb két évvel ezelőtt, Ausztrália válogatottjával csaptunk össze a cívisvárosban, szép számú közönség előtt, reméljük, most is sokan kilátogatnak és buzdítják a csapatot.

Érdekesség egyébként, hogy a két alakulat a kazanyi világbajnokság első mérkőzését is egymás ellen vívja majd.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!