Elismerték a polgári városvezető munkáját

Akt.:
Tóth József átveszi a kitüntetést
Tóth József átveszi a kitüntetést - © Fotó: Magánarchívum
Budapest, Polgár – A csok kiterjesztése a szövetség egyik új célkitűzése.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Tűzzománc Emlékplakett kitüntetésben részesítette Tóth József polgármestert, a szövetség társ­elnökét az önkormányzatok érdekében huzamosan végzett következetes és eredményes munkájáért. A kitüntető díj átadására április 21-én Veszprémben, a TÖOSZ küldöttgyűlésén került sor.

Polgár polgármestere a Hajdú-Bihar megyei tagozat vezetője a szövetségben; küldetésének tekinti, hogy a TOÖSZ-on keresztül is felhívják a kormányzat figyelmét a vidéki térségek megyében is tapasztalható szociális problémáira, az elvándorlásra, a megélhetés, a közmunka, a lakhatás, a közbiztonság kérdéseire.

Tóth József elmondta, hogy egyebek között kezdeményezik a csok kiterjesztését azért, hogy az a kisebb fizetésű családoknak is segítséget jelentsen a lakásproblémájuk megoldásában, s ezáltal a kistelepüléseken eladásra szánt, de jelenleg üresen álló, jó állapotú lakásállomány is csökkenjen.

Célkitűzésük egyebek között az is, hogy a köztisztviselők bére átfogóan rendeződjön, mert az nem elfogadható, hogy a kormányzat megkülönbözteti az állami és az önkormányzati igazgatásban dolgozókat. ​

HBN
hirdetés