„Elindultunk egy úton”

A váci bravúros diadal akkor ér sokat, ha Debrecenben is nyer a Loki – vallja Triffa Ágnes.

Kezd beérni Köstner Vilmos munkája, sokkal gyorsabb kézilabdát játszunk mint korábban, ráadásul ezen a meccsen jól küzdöttünk, és mindenki odatette magát a másikért – adta meg a siker receptjét Triffa Ágnes, a DVSC-Korvex kapusa, aki nagy szerepet vállalt abban, hogy a Loki bravúros, 31–27-es győzelmet aratott az esélyesebbnek tartott Vác otthonában a női kézilabda bajnokság Arany Ászok rájátszás elődöntőjében.

Sok jó produktum

– Úgy vélem, a Vác nem számított rá, hogy ennyire lendületesek leszünk, s végre a saját kapunk előtt is úgy produkáltunk, ahogy azt kell. A védekezésünk igazi csapatmunka volt, mindenki segítette a társát. Támadásban Ivana Lovric kiemelkedően kézilabdázott, de az is sokat jelentett, hogy akinek nem ment igazán a játék, az is hozzá tudott tenni a sikeres produkcióhoz. Ki kell emelni azt is, hogy volt tartása a gárdának, ugyanis 16 percet játszottunk emberhátrányban, de ez mégsem viselte meg a csapatot. Ez a siker azt mutatja, hogy elindultunk egy úton, aminek hosszabb távon meg lesz az eredménye – vélekedett Triffa, aki ismét válogatott formában védett, s elmondása szerint ennek nagyon örült, mert az utóbbi két meccsen nem olyan produkciót nyújtott, amivel elégedett lehetett volna.

Közösen sikerülhet

A rájátszás felső házában az egyik csapat két győzelméig tart a párharc, így a Loki közel került a döntőbe jutáshoz, mivel a következő összecsapást április 19-én, hétfőn Debrecenben játsszák a mérkőző felek. – Természetesen örülünk a váci diadalnak, de ez még csak félsiker: akkor lesz teljes a boldogságunk, ha a Hódosban is nyerni tudunk! Lélektanilag mindenképpen sokat jelent, hogy megnyertük az első meccset, de az, hogy hazai környezetben, a saját közönségünk előtt játszunk, az is hatalmas motiváció. Vácon is sok szurkoló buzdított bennünket, s nagyon jó érzés volt boldognak látni őket a mérkőzés végén. Remélem, hétfőn is ugyanilyen boldog lesz a drukkersereg és a csapatunk is – fejezte ki reményét a kiváló hálóőr.

HBN-BNTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek