Helyi közélet

2016.04.17. 18:20

Fekete és fehér

<em>Egy 80 év felé járó úriember ismerősöm autója nemrégiben egyszerűen megadta magát az egyik piros lámpánál.</em> Kenyeres Ilona írása.

Egy 80 év felé járó úriember ismerősöm autója nemrégiben egyszerűen megadta magát az egyik piros lámpánál. Kenyeres Ilona írása.

Amint elmondta, „se kép, se hang”, egyszerűen leállt a motor, így, amikor a lámpa zöldre váltott, nem tudott elindulni. Ekkor gyorsan bekapcsolta a vészvillogót, kiszállt, felnyitotta a motorháztetőt, ám mivel ott mindent rendben talált, visszaült a kocsiba, hogy átgondolja a következő lépést. Ekkor ott termett egy fekete bőrnadrágos, kimondottan csinos fiatal nő az öklét rázva, s azt üvöltözve, hogy miért nem megy már innen a… – és itt egy, a lapunkban nyomdafestéket nem tűrő, egyébként manapság bizonyos körökben teljesen természetes szófordulat következett. Az úriember szinte bocsánatkérően közölte, hogy nem indul a kocsija. Mire a nő – majdnem hölgyet írtam véletlenül – tovább üvöltözött, számon kérve, miért nem tette ki az elakadást jelző háromszöget. Hát a vészvillogót bekapcsoltam, szabadkozott az úr, aki közben látta, hogy a belső sávban a többi kocsi zavartalanul megy tovább, s azt is észrevette, hogy az illető nő egy hatalmas csillogó terepjáró elől osztotta az észt. Ám mivel az úr a pokolban is úr, ismételten bocsánatot kérve annyit mondott: hölgyem, higgye el, pillanatok műve volt az egész. A nő eközben ismét az öklét rázva visszaült a kocsijába, átment a belső sávba, és elhúzott. Ekkor az úr autója ablakán bekopogott egy mosolygós, szintén fiatal hölgy, és megkérdezte, segíthet-e valamiben. A férfi még az előző incidens hatására kissé meglepődve vázolta a tényállást, s azt, hogy sajnos, vontatókötéllel sem rendelkezik. A hölgy közölte, hogy ő viszont igen, s már hozta is a mentő eszközt. Ekkorra két huszon­éves fiatalember is odaérkezett, akik segítségével az autót áttolták a kereszteződésen, ki az út széléig, hogy ne akadályozza a forgalmat. Az úr ekkor telefonon kért további segítséget, mivel, mint később kiderült, az akkumulátor adta meg magát az autóban. A fiatal hölgy – akit az úr mint mondta, legszívesebben megölelt volna a kedvességéért – egyébként lelkész. Vicces szófordulattal élve: ez esetben a bajba jutott férfi egyszerre találkozott egy ördöggel és egy angyallal is…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában