Elhunyt Komlóssy Imre

Debrecen – Óriási veszteség érte a debreceni és a magyar labdarúgást: szerdán hajnalban, életének 82. évében elhunyt Komlóssy Imre.

A népszerű sportember játékosként és edzőként is szolgálta szeretett klubját, a DVSC-t, tudását és emberi kvalitásait a pályán és azon kívül is mindig elismerték.

A Naplónak adott utolsó interjújában így beszélt pályafutásáról: – Jobbszélsőként és középpályásként játszottam, a gyorsaságomról voltam híres.

1943-61 között voltam aktív játékos, a pályafutásom alatt a legtöbb időt a Lokiban töltöttem. Tizenötször voltam a Vasutas válogatott tagja, 1947-ben egy nemzetközi Vasutas tornán másodikok lettünk. 1959-ben felhagytam a játékkal, de később a DVSC-nek szüksége volt rám, így visszamentem és még két évig játszottam.

Komlóssy Imre nemcsak játékosként, hanem edzőként is megsüvegelt személyisége volt a debreceni labdarúgásnak: 1961-től kezdett el edzősködni, és egészen 1991-ig csinálta.

Ebből tizenöt évig a DVSC-nél volt tréner, ahol minden korosztályt edzett, több mint két évig volt a felnőtt csapatnál is. 1963-ban hívták a PAOK-hoz is, mindenben megegyezett a görögökkel, indulásra készen állt, de az MLSZ akkor vezetése végül nem adta áldását a görögországi munkavállalásra.

A Hajdú-Bihar megyei Labdarúgó-szövetségnek tizenhat évig volt tagja, 1997-ben miniszteri kitüntetésben részesült: a Magyar Sportért Érdemrendet kapta meg. Szintén nagy megtiszteltetésnek érezte, amikor az 1999-ben Debrecen városától megkapta a Hajós Alfréd Díjat.