Elhunyt Csizmazia Tamás

Debrecen – Csizmazia Tamás 1958-ban született Budapesten. A győri Műszaki Főiskola elvégzése után, 1981. szeptemberétől Debrecenben a MÁV-nál dolgozott, ahol haláláig számos fontos munkakörben szolgált.

A kezdetektől kereskedelmi munkakörökben alkalmazták. 1985-ben Kiváló Ifjú Szakember, 1988-ban Kiváló Dolgozó kitüntetést kapott. 1993-ban igazgatói dicsérettel ismerték el magas színvonalú és sokoldalú tevékenységét. Folyamatosan képezte magát. 1988-ban szállítmányozási szaküzemmérnöki diplomát szerzett. A debreceni MÁV igazgatóságon az árufuvarozás révén vámügyekkel és a romániai vasúti kapcsolatokkal évtizedekig foglalkozott eredményesen. Profi volt a veszélyes áruk fuvarozását illetően is. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy a Közlekedéstudományi Egyesület tagja lett 1983-ban.

A MÁV-os munkája mellett, a Zsuzsi Erdei Vasút Baráti Kör titkára volt. A kisvasút megmentése, és minél eredményesebb működtetése érdekében rengeteg ötlete, javaslata voltak. Több Nemzetközi Kisvasúti Konferenciát is szervezett.

HBN