fiatal banda

2019.12.06. 16:54

Debreceni szárnybontogatók koncerteznek

Újabb zenekar, a Rögtön Jövök színesíti a cívisvárosi zenei palettát.

Fotó: Rögtön Jövök

A csapat története két szálon kezdődött. Az első vonalon két debreceni zenész és jó barát indult el, Papp János (billentyűs hangszerek) és Kozma Máté (basszusgitár), akik 2013 óta már több zenekarban is játszottak együtt, de mivel egyik formáció sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, 2017 végén úgy döntöttek, hogy új együttest alapítanak.

A másik szál

A másik cselekményszál két főszereplője Fogarasi Eszter énekesnő és Rusz Sándor gitáros, akikkel Papp János szintén jó barátságot ápolt egy ideje, az elmúlt évek alatt pedig többször is felmerült bennük az együtt zenélés gondolata. Így történt hát, hogy 2018 elején a négy zenész egyesítette erőit és megalapította a Rögtön Jövök zenekart, ami Kiss Gábor dobos érkezésével szilárdult meg véglegesen.

A debreceni ötös

Az újdonsült csapat hamar szorgalmas gyakorlásba kezdett és ugyan a 2018-as évet a próbálásnak és a műsor tökéletesítésének kívánta szentelni, néhány koncertre mégis sor kerülhetett, melyek során egyértelműen pozitív visszajelzéseket kaptak. A Rögtön Jövök kizárólag saját dalokat játszik és fontosnak tartja, hogy olyan zenét hozzon létre, ami minden korosztály számára egyaránt könnyen fogyasztható. Az együttes hangzását és sokszínűségét jól tükrözi a tagok széles zenei ízlése. Stílusa pop-rock, soft-rock, időnként jazz-es és sanzonos, olykor világzenei elemekkel megfűszerezve. A csapat nem először lépett színpadra: az elmúlt egy évben többször is játszottak már zártkörű bulikon, illetve idén az Abádszalóki Rockzenekarok találkozójának fellépői között is ott voltak, viszont hivatalosan a legelső „igazi” koncertjüket ma este adják a Kaptár Klubban.

A jövő

Terveik szerint januárban még tovább bővítik a jelenleg egy órás műsort. Budapest mellett más városokat is szeretnének meglátogatni egy-egy koncert erejére. Ezen kívül pedig, mint minden zenekar életében, hamarosan a Rögtön Jövök-ében is beköszönt a stúdiófelvételek ideje. Szeretnének egy 40 percnyi lemezanyagot rögzíteni, és listájukon szerepel egy-két nyári fesztivál is.

A zenekarnak nagyon széles a zenei ízlése, ahogyan számaikból is hallható. Szeretik többek között a Quimby-t, Bon Jovit, a Lazarvs-t (korábban Apey & the Pea) vagy épp a Slipknot-ot.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában