Sport

2014.01.27. 17:03

Tudják a szabályt: végy egy jó kapust

Debrecen - A szakember szerint a DVSC-nek Novakovics és Verpecz személyében remek hálóőrei vannak.

Debrecen - A szakember szerint a DVSC-nek Novakovics és Verpecz személyében remek hálóőrei vannak.Két futballistát is igazolt az elmúlt hét végén a DVSC-TEVA együttese Kovács Ádám és Rene Mihelic személyében, ennek apropóján megvizsgáltuk, milyen erősségű a debreceniek kerete az egyes csapatrészeket figyelembe véve. Először a kapusokat vettük górcső alá.

Kevés gólt kaptak

Az őszi etapot az élen zárta a Loki az OTP Bank Ligában, a piros-fehérek 37 pontot gyűjtöttek ebben az időszakban, 17 meccsből tizenegy győzelem, négy döntetlen és két vereség a mérlegük, 41 gólt szereztek és 19-et kaptak. Kondás Elemér legénységénél csak a Videoton kapitulált kevesebbszer, a hajdúságiak néggyel több gólt kaptak a fehérváriaknál. Noha a védekezés a csapat minden tagjának teljesítményén is múlik, jól látható, hogy nagy gond nem volt az ősszel a kapusokkal, sőt!

A szezont Verpecz Istvánnal a kapuban kezdte a hajdúsági gárda, Nenad Novakovics, egy éves kihagyást követően, ebben az időszakban csupán a kispadra fért fel. A szerb cerberus súlyos térdszalag-sérülést szenvedett 2012 júliusában, azaz hosszú rehabilitációt tudhat maga mögött.

Verpi megbízható teljesítményt nyújtott az idény első felében, időnként pedig bravúrokra is képes volt, ennek ellenére – némileg váratlanul – kikerült a csapatból és a 11. fordulóban Kecskeméten már Novakoviccsal kezdődött a vendégek összeállítása. A harmincegy esztendős kapus aztán maradt is a kapuban a bajnokikon, Verpecznek az MK- és a Ligakupa-meccsek jutottak, ahogyan a magát jóformán teljesen leépítő montenegrói válogatott Polekszicsnek is. Utóbbi hosszú eltiltása után már nem tudott megújulni, ezért a szezon végén Kecskemétre távozott, a stáb a téli felkészülésre az ifjú Slakta Balázst vezényelte az első csapathoz.

További részletek a Napló holnapi számában.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!