Elhajtott, amikor meglátta a rendőröket

A járőrök a 31 éves hajdúhadházi lakost bűncselekmény gyanúja miatt elfogták és előállították a kapitányságra
A járőrök a 31 éves hajdúhadházi lakost bűncselekmény gyanúja miatt elfogták és előállították a kapitányságra - © Fotó: police.hu
Debrecen – A Debreceni Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást egy kerékpártolvaj ügyében.

A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrök 2014. február 21-én 2 óra 40 perc körüli időben, Debrecenben, a Tócóskertben járőröztek, amikor felfigyeltek egy kerékpárral közlekedő gyanús férfira, aki őket meglátva irányt változtatott és elhajtott. Az egyenruhások követték a biciklist, akit végül az István úton intézkedés alá vontak.

Az igazoltatott ruházatának és csomagjának átvizsgálása során feszítővas, csavarhúzó és más eszközök kerültek elő. A járőrök kérdéseire a férfi azt válaszolta, azért vannak nála a szerszámok, mert egy vastelepen dolgozik és munkából tart hazafelé, azonban a kerékpárral nem tudott elszámolni.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A járőrök a 31 éves hajdúhadházi lakost bűncselekmény gyanúja miatt elfogták és előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A rendőrök a lefoglalt kerékpárt visszaadták a tulajdonosának.

V. István ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –