Elfújta a szél a benzinkút tetejét Újfehértó és Téglás között

Hatalmas vihar söpört végig a Dél-Nyírségen hétfőn, kora délután.

A szél tetőket bontott meg, fákat csavart ki tövestől. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye határán, Újfehértó és Téglás között egy benzinkút tetejét kapta fel a szél, és tette le a 4-es főútra. Ugyanígy reklámtáblákat is arrébb tett.

Képek

Elfújta a szél a benzinkút tetejét Újfehértó és Téglás között

Szabad napos tűzoltók szolgálatban

A tűzoltók már eltávolították az útról az előtetőt és a többi akadályt. Az áramszolgáltatás akadozik, mert több helyen fák dőltek az útra. Szabolcs megyében, Szakolyban, ahol tetőket, tűzfalakat rongált meg a szél, jelenleg szünetel az áramszolgáltatás, mert – mint a polgármesteri hivatalban tájékoztatták a Független Hírügynökséget – több helyen a kidőlt fák tartják a vezetékeket. Sok helyen szünetel a telefonszolgáltatás is. Szabolcsban szabadnapos tűzoltókat rendeltek be.

Házak tetejét vitte el a szél

Hajdú-Bihar megyében Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Téglás és Etyek környéke szenvedte el a legnagyobb viharkárokat. Mint a katasztrófavédelem megyei ügyeletén a Független Hírügynökségnek elmondták: rengeteg ház tetejét vitte le, rongálta meg a viharos szél, fák dőltek az utakra,épületekre. Az egész megyéből érkeztek tűzoltók az érintett településekre, segíteni. Itt is akadozik az áram- és a telefonszolgáltatás.

A 4-es főúton egy álló kamion üres pótkocsiját fordította árokba a nagy szél. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de a mentés idejére torlódásra kell számítani Hajdúhadháznál a hajdúvidi elágazás térségében.

– Független Hírügynökség –