Elfogták a szegedi emberölés gyanúsítottját

Akt.:
Szeged – A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatója a csongrádi megyeszékhelyen keddre virradóra történt emberölés feltételezett elkövetője – közölte Szabó Gábor rektor egy másik témában tartott sajtótájékoztatón. A professzor elmondta, hogy a 24 éves férfi az SZTE jogi karán tanul.

A rektor közölte, a hallgatóval szemben elrendelte a fegyelmi vizsgálat megindítását, hozzátéve: az intézménynek más lépésre nincs lehetősége.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette azt a 24 éves fiatalembert, aki a gyanú szerint megölt egy 36 éves férfit az egyik szegedi vendéglátóhelyen keddre virradóra.

Szenti Szabolcs közölte, a nyomozás eddigi adatai szerint kedden háromnegyed háromkor az egyik szegedi vendéglátóhelyen a 24 éves N. Bence egy bicskával megölte az ott lévő egyik vendéget, egy 36 éves férfit. A bűncselekmény indítéka egyelőre nem tisztázott.

A helyszínen a rendőrök megállapították a gyanúsított személyazonosságát, majd a járőrök a bejelentéstől számított két órán belül a lakása közelében elfogták a férfit, akinek a ruházatából előkerült a bűncselekmény eszköze.

A gyanúsított a kihallgatása során részben beismerő vallomást tett. Ellene emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását – tudatta a szóvivő.

– MTI –
hirdetés