Elfogták a kecskeméti késes rablót

A fantomkép alapján fogták el szerdán a rendőrök azt a férfit, aki úgy rabolt ki egy kecskeméti presszót, hogy a pultosnő nyakához kést szorított. A rabló az éjszaka elmulatta a zsákmányát.

A rablás kedden, kora délután történt. Egy férfi ment be egy kecskeméti presszóba. Látva, hogy csak a pultos nő van bent, rögtön a pult mögé lépett, majd ott kezébe vett egy konyhakést. A kést a felszolgálónő felé fordítva a bevételt követelte. A nő átadta a kasszában lévő 78 ezer 800 forint készpénzt, majd a rabló a kést a pulton hagyva a presszóból elmenekült. Távozása előtt még magához vett a pult mögül két mobiltelefont is.

A feljelentés után a bűnügyi helyszínelők viszonylag pontos személyleírást kaptak a megtámadott asszonytól. A személyleírás alapján elkészítették a támadó fantomképét is. A járőrök hajnalban Kecskemét belvárosában igazoltattak egy 37 éves férfit, akire a személyleírás és az elkészült fantomrajz ráillett. A férfit rablás megalapozott gyanúja miatt a nyomozók őrizetbe vették. A gyanúsított a pénzt még az éjjel elköltötte. A két mobiltelefon lakásáról került elő – tudatta a Független Hírügynökséggel Hortobágyi István őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.