Elfajult a vita a debreceni buszmegállóban, egy kés is előkerült

Elfajult a vita a debreceni buszmegállóban, egy kés is előkerült
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki B. Istvánnét és volt élettársát, K. Istvánt.

Egy nő bejelentést tett december 29-én reggel fél 7 körül a rendőrség ügyeletére arról, hogy Debrecen-Halápon egy buszmegállóban a volt élettársa bántalmazta. A járőrök a helyszínre mentek, ahol ott találták a bejelentőt és volt élettársát. A nő szerint a férfi ököllel és tonfával fejbe ütötte őt, míg a férfi szerint volt élettársa egy késsel megszúrta az alkarján.

A rendőrök értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kíséretükkel mindkét személyt a kórházba vitték, majd – orvosi ellátásukat követően – a járőrök előállították őket a Debreceni Rendőrkapitányságra. A helyszínen végzett adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként a nyomozók megállapították, hogy a helyi lakosok előzetes szóváltást követően kölcsönösen bántalmazták egymást. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi többször megütötte és megrúgta a nőt, majd a táskájából elővett egy tonfát és azzal fejen ütötte, a nő pedig a nála lévő késsel szúrta meg a férfit, amellyel felületi sérülést okozott az alkarján. A rendőrök mindkettőjüket gyanúsítottként kihallgatták.

A bántalmazás következtében az 52 éves férfi és a 44 éves nő az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya K. István és B. Istvánné ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –