Életveszélyes program?

Akt.:
Napközben biztonságos az átkelés, estétől azonban más a helyzet – véli olvasónk
Napközben biztonságos az átkelés, estétől azonban más a helyzet – véli olvasónk - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Növelik a váltások közötti időt a Hajnal utcai kereszteződésben.

Olvasónk jelezte, hogy gyalogosként életveszélyes átkelni esténként a Hajnal–Faraktár utcai kereszteződés déli, a görögkatolikus templom felé eső zebráján. Szerinte 19.45 körül átváltanak a lámpák éjszakai üzemmódba. Akkortól a zöldet kapó és ezt azonnal kihasználó, a járdáról hirtelen lelépő gyalogosokat könnyen elüthetik, mivel ekkor a Hajnal utcán észak felé elhúzó autósok még sárga jelzést látnak.

Nem volt baleset

Ezt persze minden járművezető igyekszik is nagy sebességgel kihasználni, minél hamarabb elhagyni a csomópontot. (Néhányan még a piros jelzés legelején is átmennek.) Vagyis hiába zöld a járókelők lámpája, az autók miatt nem indulhatnak el azonnal. A problémával megkerestük az állami utakat fenntartó Magyar Közút Nonprofit Zrt-t. A vállalat kommunikációs osztálya azt válaszolta, hogy a csomópontban a debreceni önkormányzat alakíttatta ki a jelenlegi jelzőlámpás forgalomirányítást 2017 novemberében. Információik szerint azóta nem volt ott személyi sérüléssel járó közúti baleset. Hozzátették: a 4-es főút kereszteződésében a forgalomtechnikai szabályozás és forgalmi rend a jelenleg érvényben lévő jogszabályi és útügyi műszaki előírásoknak megfelelnek.

Így a közlekedésben részt vevők jogkövető magatartásán múlik, hogy biztonságosan vagy mást veszélyeztetve közlekednek. A cég megvizsgálta a lámpaprogramokat. Arra jutottak, hogy a gyalogosok még biztonságosabb áthaladása érdekében a két forgalmi irány közötti közbenső időt megnövelik.

OCs


Debrecen - Eldőlt, melyik cég nyerte az önkormányzat közbeszerzését, melyet az Egyetemi Innovációs Park elérhetőségének javítására írtak ki – írja a dehir.hu. A cikk szerint erre a célra korábban 560 millió forintot nyert a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, a győztes t...

Budapest - A közlekedési fegyelem megbomlása miatt szigorítja a sebességellenőrzéseket a rendőrség, például nem fogják közzétenni a mérések tervezett helyszínét - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője pénteken Budapesten. Óberling József a sa...