Élettársát akarta megszúrni Hejőszalontán, mást talált el a kés

Debrecen – A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa megváltoztatta a Miskolci Törvényszék ítéletét. A vádlott szabadságvesztés büntetését és a közügyektől eltiltását 3-3 évre enyhítette azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtási fokozatát börtönben állapította meg. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2016 márciusában Ó. J. vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete és testi sértés vétsége miatt 4 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársa Hejőszalontán éltek. A kapcsolatuk többször megszakadt, mert a vádlott féltékeny volt, és ha ivott, agresszív módon viselkedett. 2015 júniusában az asszony névnapját ünnepelték, az elfogyasztott alkohol hatására mind a vádlott, mind pedig az élettársa ittas állapotba került. Az esti órákban a vádlott feldúlt állapotban élettársa keresésére indult, féltékeny volt rá. Az utcán meglátva káromkodni kezdett, majd letette a biciklijét egy udvarra. Az asszony a sértett után szaladt és számon kérte a durva szavakat. Kölcsönösen dulakodni kezdtek, az asszony pofon vágta a vádlottat, mire ő elővette a kétpengéjű bicskáját és meg akarta szúrni az élettársát. Azonban a nő testvére közéjük állt, így a szúrás őt érte. A vádlott tett még néhány kaszáló mozdulatot, majd elfutott a helyszínről. A sértett a hasüregbe hatoló és a gyomorfalat is sértő szúrt sérülést szenvedett, közvetlen életveszélyesnek minősül. Orvosi ellátás nélkül feltétlenül halált eredményezett volna.

– Debreceni Ítélőtábla –