Életmentő eszközökre gyűjtenek a Debreceni Mentőállomásnál

Életmentő eszközökre gyűjtenek a Debreceni Mentőállomásnál
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – A magyar népbetegségek, mint például a magas vérnyomás, cukorbetegség, agyi érkatasztrófák számával párhuzamosan nagyon nagy számban nő a cardio-vascularis megbetegedések aránya, amely sajnálatos módon az ellátandó esetek nagy százalékában újraélesztésbe torkollik.

A Debreceni Mentőállomás az Országos Mentőszolgálat, s ezzel együtt Magyarország legnagyobb mentőállomása. Az országban napi szinten itt fut a legtöbb és legkülönfélébb mentőegység. Szerencsére rendelkeznek olyan különleges mentőegység-típusokkal, mint helikopter, gyermek mentőorvosi kocsi, illetve felnőtt mentőorvosi/tiszti kocsi. Ezek a mentőjárművek rengeteg feladatot látnak el, mivel a debreceni mentőállomás rendelkezik ellátási területét tekintve a legnagyobb agglomerációval, illetve más állomással nem rendelkező településekre is innen riasztanak egységeket a mentésirányítók.

A Debreceni Mentőalapítvány egyik fő célkitűzése a korszerű mentéstechnikai eszközök beszerzése, ezeken belül prioritásként két darab mechanikus mellkaskompressziós eszköz (Physio Control, LUCAS 2) megvásárlása, mivel az állomás kötelékében futó három autón jelenleg mindösszesen egy áll üzemben.

A beszerzéshez az Önök segítségét is kérik. Amennyiben lehetőségük van rá, támogassák az alapítványt, hogy ezt két nagyon fontos eszközt mihamarabb beszerezhessék.

– Debreceni Mentőalapítvány –


Elérhetőség:

Debreceni Mentőalapítvány
4025 Debrecen, Külső Vásártér 14.
Adószám: 18844685-1-09
Tel: +36-20-322-9449
Web: www.dbmentoalapitvany.hu
hirdetés