Életet mentett a rendőrzászlós

Életet mentett a rendőrzászlós
© Fotó: police.hu
Biharkeresztes – Időben érkezett a segítség ahhoz a 30 éves nőhöz, akinek az életét a körzeti megbízott gyors és szakszerű intézkedése mentette meg.

Kormány Péter rendőrzászlós 2015. május 18-án 22 óra 5 perckor a Biharkeresztesi Rendőrőrsről éppen szolgálatba indult, amikor odasietett hozzá egy helyi férfi, aki segítséget kért tőle. A kétségbeesett férfi elmondta, hogy az élettársa otthon öngyilkossági szándékkal megpróbált magában kárt tenni. A berekböszörményi körzeti megbízott a férfival együtt azonnal a közelben található családi házhoz szaladt, ahol a rendőr a kamrában meglátta az eszméletlen állapotban, földön fekvő nőt.

A zászlós biztosította a nő stabil légzését és a további vérveszteség elkerülése érdekében – nyomókötést alkalmazva – elszorította a bal karján lévő sérülést annak érdekében, hogy a mentők kiérkezéséig stabilizálni tudja az állapotát.

A rendőr bejelentette a történteket a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának, akik értesítették a mentőszolgálat munkatársait. A mentők a 30 éves nőt további ellátása érdekében kórházba vitték.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –