Életet követelő gyorshajtás

Életet követelő gyorshajtás
© Fotó: police.hu
Debrecen – Felelősnek érzi magát a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt férfi.


Megtörten beszélt a bíróság előtt az a fiatalember, aki a vád szerint elütött két embert májusban a Dóczy József és Martonfalvi utcák kereszteződésében felfestett zebrán. N. J. felelősnek érzi magát a balesetért, s azt mondta, megbánta tettét – tájékoztatott Veszprémyné dr. Szajkó Márta, a Debreceni Törvényszék sajtótitkára. A fiatalember a vádirat szerint a Bolyai utca felől haladt a Móricz Zsigmond utca irányába a belső sávban mintegy 65-67 kilométeres sebességgel, s az átkelőn nem adott elsőbbséget a két gyalogosnak, akiket elgázolt. Egyikük olyan súlyos, traumás sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a másik sértettnek nyolc napon túl gyógyuló sérülései voltak.

Az ügyészség szerint abban a forgalmi helyzetben az 50 kilométeres sebesség is eltúlzott lett volna; a veszélyhelyzet a megengedett sebességnél fékezés mellett is féktávolságon kívül keletkezett. A pénteki tárgyaláson az ügyész igazságügyi orvosszakértő meghallgatását indítványozta. Erre a január 11-i tárgyaláson kerülhet sor.

HBN


Őrizetbe vették a halálos balesetet okozó sofőrt
Debrecen – Halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt indult eljárás a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán.


Gyalogátkelőhelyen gázoltak halálra egy nőt Debrecenben
A helyszínen életét vesztette egy nő, akit egy személyautó gázolt el egy gyalogátkelőhelyen Debrecenben vasárnap késő este – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.