Életben tartják a névadó emlékét Debrecenben

Életben tartják a névadó emlékét Debrecenben
© Fotó: Kovács Péter
Hajdúdorog, Debrecen – Közös futással emlékeztek meg szeptember 21-én a legvitézebb magyar huszárról, Simonyi Óbesterről.

Hajdúnánásról indultak reggel és délben Debrecenben, a toborzó irodában értek célba az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett Toborzó Emlékfutás résztvevői. A futók már kora reggel Hajdúdorog határába értek, ahol a Szent Bazilos diákok fogadták őket, majd együtt tovább indulva érkeztek meg a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI épületéhez. Ott Csige Tamás polgármeser fogadta a toborzó futás tagjait.

DSC_0174Fotó: Kovács Péter

A kezdeményezés támogatását jelképező emlékszalagot felkötötték a zászlóra, majd rövid pihenő után a menet – immár Mórás diákokkal kiegészülve –indult tovább Hajdúdorog határáig. A maratoni, Hajdúnánástól Debrecenig tartó távot innen már egyedül folytatták a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium diákjai, akik a Simonyi Óbester Toborzó Emlékfutással a sport, az egészséges életmód és a katonai pálya népszerűsítését tűzték ki célul.

A futók délben érkeztek meg a debreceni toborzóirodához, ahol emlékünnepségen méltatták a névadó tetteit, majd megkoszorúzták a domborművét.

HBN