A Meztelen Bohóc

2020.04.25. 07:26

Először látható online a Recirquel sikerprodukciója

A Müpa Home – Világsztárok az otthonában című közvetítéssorozat keretében mutatják be.

Forrás: Müpa

Fotó: Nagy Attila

Április 25-én 19 órától első alkalommal teljes egészében online is megtekinthető a Recirquel nagysikerű, A Meztelen Bohóc című produkciója a Müpa Home közvetítéssorozatának keretében.

Az esemény felvezetéseként Vági Bence rendező és a társulat művészei a hét folyamán exkluzív videókban avatják be a nézőket az előadás kulisszák mögötti világába, a produkció keletkezésének és utóéletének izgalmas mozzanataiba.

A Meztelen Bohóc az elmúlt években a világ számos országában aratott közönségsikert; bemutatták már többek között Izraelben, Spanyolországban, Hollandiában, Franciaországban és Lengyelországban is, a produkció születésének történetéről pedig 2017-ben lebilincselő film készült, Mi ez a cirkusz? címmel.

A Meztelen Bohóc a Recirquel második egész estés produkciója, amely 2014-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében debütált Magyarországon a Müpában. A Vági Bence rendezte, a kortárs táncot a színház- és cirkuszművészettel ötvöző előadás a bohóc pályafutásának utolsó pillanatait végigkövetve fejti fel a mosolygós, festett álarc mögött rejtőző lélek valódi mélységeit. A különleges koreográfiájú újcirkusz-előadásban egyszerre van jelen az emberfeletti teljesítmény, a kifinomult mozdulatok és a melankolikus lírai érzékenység.

A produkció a Müpa Facebook-oldalán, YouTube csatornáján és a Müpa weboldalán lesz látható. A közvetítés alatt pedig a társulat a Müpa Facebook oldalán élő kommentfolyamban válaszol a nézők előadással, jelenetekkel kapcsolatos kérdéseire.

Borítókép: a Meztelen Bohóc című produkció egyik szereplője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában