Éles Bulcsú grafikai alkotásai Kolozsváron

Éles Bulcsú kiállítása Kolozsváron
Éles Bulcsú kiállítása Kolozsváron - © Fotó: magánarchívum
Kolozsvár, Debrecen – Látvány és gondolat címmel nyílt meg Éles Bulcsú debreceni képzőművész-tanár kamarakiállítása Kolozsváron, a Korunk Galériában (Rákóczi utca 52.) – értesültünk a napokban az alkotótól.

A tárlatot Lőrincz Ildikó művészettörténész méltatta, kiemelve: „a tusrajzokat technikailag itt mintegy kiegészítik a szitanyomatok. A könnyed, játékos, de ugyanakkor határozott vonalvezetésű rajzokon a második szín szitanyomata újabb felületeket teremt, és az ebből fakadó véletlenszerűség további impulzusokkal, asszociációkkal egészíti ki a fehér alapon fekete vonalrajz lényegi motívumait. Olykor a technika diktál, máskor meg új meglepetéseket tartogat úgy a művész, mint a befogadója számára, megerősítve egyrészt az alkotót, másrészt a befogadóját arról, hogy a megkezdett úton haladva még számos grafikai sorozat metaforái teljesedhetnek ki.”

A megnyitón az alkotó saját kisgrafikáival és ex libriseivel ajándékozta meg (a szokásos bor és harapnivaló mellett) az érkezőket. A kiállítás 2014. július 15-ig látogatható.

HBN