Elérte a szupertájfun a Fülöp-szigeteket

Tájfun, Fülöp-szigetek
Tájfun, Fülöp-szigetek
Több ezer embert telepítettek ki otthonából a Fülöp-szigetek északi részén, amelyet hétfőn ért el a Megi szupertájfun.

Az óránként több mint 280 kilométeres szeleket kavaró vihar földcsuszamlásokat okozott, de áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések.

A fülöp-szigeteki hatóságok közlése szerint több mint háromezer embert telepítettek ki otthonából Luzon sziget északi részéről, az év legpusztítóbbnak ígérkező viharára készülve. A területen tanítási szünetet rendeltek el, és felszólították a gazdákat, hogy takarítsák be a földeken lévő terményeket, még a tájfun érkezése előtt. Az ország fő rizstermelő vidékének számító területeken várhatóan több ezer hektárnyi termést fog elpusztítani a tájfun.

A Megi szupertájfun majdnem húsz kilométer per órás sebességgel haladí

A Megi szupertájfun majdnem húsz kilométer per órás sebességgel halad délnyugati irányba. A több mint 280 kilométer per órás szeleket kavaró vihar várhatóan több mint harminc centiméternyi esőt zúdít majd a területre, ahogy hétfőn áthalad Luzonon.

A helyi hatóságok már napok óta készülnek a vihar érkezésére. A vihar útjában álló területeken segélyeket halmoztak fel, és több ezer katona, rendőr és segélymunkás áll készenlétben, hogy azonnal segíteni tudjanak. A tájfun el fogja kerülni Manilát, de így is heves esőzéseket okozhat a 12 milliós városban.

A Megi várhatóan tájfunná fog gyengülni, ahogy áthalad Luzon szigete felett. A vihar a Dél-kínai-tenger felé hagyja majd el a Fülöp-szigeteket, és Kína déli területei felé veszi az irányt.

– Független Hírügynökség –


Nagyobb térképre váltás