Élelmiszert és ruhát gyűjt a Vöröskereszt

Élelmiszert és ruhát gyűjt a Vöröskereszt
© Fotó: Magyar Vöröskereszt
Debrecen – Egyre többen kérnek gyermek- és felnőtt ruhákat, ágyneműket a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének Cegléd utcai gyűjtőhelyén.

Sokgyermekes szülők, egyedülálló idősek, álláskereső, nehéz körülményekkel küzdő, családos emberek keresik meg a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének Cegléd utcai adománykezelő helyét élelmiszert és ruhát kérve. A nagycsaládoknak gyermekcipőre és öltözékre van szükségük, mások azért jönnek, mert kórházba kell menniük, és pizsamát, papucsot kell magukkal vinni. Vannak, akiknek ágyneműre van szükségük. A napokban sokan játékot kértek, hogy a közelgő gyermeknapon megajándékozhassák gyermekeiket.

A segítségre szorulók száma nő, és a beérkező adomány egyre kevesebb.

Tartós élelmiszert, ruhát, játékot várnak

Gyűjtést hirdet ezért a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete, és kéri a helyieket és minden segíteni vágyót, hogy felesleges ruháikkal, játékokkal és lehetőségeik szerint tartós élelmiszerrel támogassák a Debrecenben és a vöröskeresztes terület 21 településén élő hátrányos helyzetű embereket. Csecsemő-, gyermek-, női, férfi ruhákat várnak minden méretben, és – az évszaktól függetlenül – téli és nyári holmikat, ágyneműket, hiszen az adománykérők egyedi kérésekkel keresik meg a gyűjtőhely önkénteseit, munkatársait.

A lét egyéb alapvető cikkeire is mindig szükségük van a rászorulóknak: tisztító, tisztálkodási szerekre, szappanra, mosószerre, pelenkára, papírzsebkendőre.

A Cegléd utca 6 szám alatt hétfőn, pénteken 8-tól 12 óráig, szerdán 12 és 16 óra között fogadják az adományokat a vöröskeresztesek. Ha ez a nyitva tartás nem felel meg az adományozóknak, az 52/531-427-es telefonszámon egyeztethetnek a Magyar Vöröskereszt debreceni területi munkatársaival.

– Piros Éva –
hirdetés