Elekék csak nézők lesznek

Elekék csak nézők lesznek
Az ózdi Elek István és Budai Annamária nagy tervekkel és reményekkel vágott neki az idei bajnokságnak. Méghozzá azzal az N csoportos Mitsubishivel, amelyet tavaly még az Oroszlán testvérek “nyúztak”.

Elekék azonban nem tudták fölvenni a versenyt Szabóékkal, Maticsékkal, Botkáékkal, vagyis a géposztály legjobbjaival, amelynek elsősorban technikai okai voltak. Műszaki problémák miatt többször idő előtt véget ért számukra egy-egy verseny, így az utolsó futamon már el sem indul a páros, mert nem tud beleszólni a dobogóért folytatott harcba.

– Az autó, amit választottunk nagyon jónak tűnt. A futóműve és a motorereje is megfelelt az általunk támasztott követelményeknek, de sajnos folyamatosan műszaki problémák léptek föl. Volt, amikor a kardán tengely tört el, egyszer a fékek hagytak cserben és elektronikus gondjaink is adódtak – sorolta Elek István. – Ennek ellenére az első öt futamból kétszer célba tudunk érni és még a dobogóra is fölállhattunk. Budapesten azonban szertefoszlott minden reményünk egy AC hiba után, a nagy lemaradást akartuk csökkenteni, amikor balesetet szenvedtünk. Az autó annyira összetört, hogy Pécsre nem lett kész, ezzel pedig a zempléni indulásunk értelmetlenné vált.

Elek István a közelmúltban egy junior versenyen Budai Béla jóvoltából beleülhetett egy Corolla WRC-be. Az erőviszonyoknak megfelelően a győzelem itt nem is maradt el, ám igazi ellenfele ezen a versenyen nem volt a párosnak. Azt az ózdi versenyző már előre kijelentette, hogy a WRC-s korszakuk – legalábbis egyelőre – ezzel lezárult, ugyanis nincs mögötte akkora anyagi bázis, hogy 2006-ban a legjobbak között versenyezzen.

– Az a realitás, hogy az új idényben is egy N csoportos géppel szálljunk harcba – tekintett előre Elek István. – Még a legolcsóbb WRC is 80-100 millióba kerül, ezért csak az N-ben gondolkodunk. Az Evo IX-est nagyon jónak mondják. Ha minden összejön, akkor egy ilyen, új fejlesztésű géppel vágnánk neki a bajnokságnak. Nézőként azért ott leszek Zemplénben, mert egy ilyen hangulatú versenyt, ahol még négyen is esélyesek a végső elsőségre, semmi pénzért nem hagynám ki.