Elek Gábort most sem izgatja a kapitányi poszt

Elek Gábor
Elek Gábor - © Fotó: kezilabda-live.hu
Debrecen – A Fradi vezetőedzője teljes mellszélességgel odaáll az új kapitány mellé, de egy-két kivétel azért akad.

A magyar női kézilabda-válogatott minden előzetes várakozást alulmúlva, a 11. helyen zárta a dániai világbajnokságot. Ez a teljesítmény azt jelentette, hogy a magyar hölgyek a 2012-es londoni olimpia után, az idei, Rióban megrendezendő ötkarikás játékokon sem lehetnek ott.

A dániai világeseményt követően a szövetségi kapitány, Németh András lemondott posztjáról, s lényegében azóta foglalkoztatja a kérdés a kézilabdás társadalmat: kinek a kezébe kerül a kormányrúd?

Más jellegű munka

A világbajnokság kapcsán két debreceni szaktekintély, Komáromi Ákos és Köstner Vilmos is elmondta véleményét, mindkét szakember szívesen látná Elek Gábort a megüresedett poszton.

– Kedves, hogy rám gondoltak, köszönöm a bizalmat a részükről, nyilván ebben közrejátszott az átlagon felülinek mondható jó kapcsolatunk is – reflektált a felvetésre Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője, aki ezt követően rögtön kijelentette, nem szeretne szövetségi kapitány lenni. Természetesen az okokról is faggattuk.

– Egyszerűen azért, mert nem az én munkám. A kapitánykodás olyan fajta feladat, ami rengeteg szabadidővel jár, viszont ha munka van, az horrorisztikus. Egy évben 8-10 hetet kell dolgozni, s ez nem az én világom. Ennyi idő alatt nem tudnék csapatot építeni. Egyelőre nem izgat ez a kihívás, szerencsére van más feladatom. Lehet, egyszer eljön az idő, amikor megbánom, hogy sokszor visszautasítottam az ilyen jellegű felkérést. Bár komoly megkeresés sosem történt, mivel mindig elébe mentem a dolgoknak – fogalmazott a bajnoki címvédő szakvezetője.

Egy-két kivétel

Kíváncsiak voltunk arra is, Elek Gábor kit látna szívesen magyar szövetségi kapitányként, szerinte hazai vagy külföldi tréner lenne az ideális megoldás? – A Fradi adja a legtöbb játékost a válogatottnak, így ezért fontos lehet, hogy miként vélekedem ebben az ügyben. Számomra teljesen mindegy ki van a kispadon, a lényeg, hogy eredményes legyen! Kijelenthetem, egy-két kivételtől eltekintve teljes mellszélességgel odaállok az új kapitány mellé, legyen akár magyar, vagy külföldi tréner – mondta a remek szakember.

HBN-BN