Elégedettek a debreceniek a kerékpárút-hálózattal?

Akt.:
Elégedettek a debreceniek a kerékpárút-hálózattal?
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Korábban már beszámoltunk róla, hogy a belvárosi forgalomváltozáshoz kapcsolódva új bicikliutakkal bővül a cívisvárosi hálózat. Ennek kapcsán érdeklődtünk Debrecen utcáin, kinek mi a véleménye a kerékpáros közlekedésről.

Nem igazán szoktam biciklizni, Debrecen területén pedig nem vagyok jártas a kerékpárutak terén, mivel Nyírbátoron lakom. Úgy gondolom, a lakóhelyemen nincs gond az utakkal, jónak tartom, hogy a környező települések között vannak összekötő kerékpárhálózatok.

megk1_

Vozár Anita, jogi asszisztens

Álmosdon lakom, amely kisebb település Hajdú-Bihar megyében. Szívesen kerékpároznék, de sajnos nem tehetem meg, mivel nagyon kevés a kerékpárút nálunk. A debreceni utakat nagyon nem ismerem, de láthatóan több a lehetőség, mint az én lakóhelyemen.

megk2_

Kantor Brigitta, jogi asszisztens

Keveset tartózkodom itthon, Magyarországon, mivel a munkám miatt külföldön élek. Tapasztalataim azt mondatják velem, hogy Debrecen nagyon sokat fejlődött a kerékpárutak terén. Évente körülbelül háromszor járok haza, és számomra látványos a fejlődés, mindenképp kedvezőek a benyomásaim.

megk3_

Gere Gergő, vállalkozó

Engem határozottan zavar, hogy ilyen sok a kerékpárút itthon, főleg akkor, amikor sétálok, és folyamatosan szlalomozni kell a kerékpárosok között. Mert nem külön bicikliutak vannak, hanem a járdát osztják fel, ami balesetveszélyes is. Józsán szoktam vezetni, ahol az úttest két sáv széles, és a két szélére van felfestve a kerékpárút. Ez szintén nagyon zavaró és balesetveszélyes.

megk4_

Nagy Helga, egyetemi hallgató

HBN | Fotók: Derencsényi István


Debrecen és Mikepércs között már megépült a bicikliút
Debrecen - A belvárosi forgalomváltozáshoz kapcsolódva is új kerékpárutakkal bővül a hálózat. A kerékpárút-hálózathoz közvetlenül kapcsolódó településeket elérő kerékpárutakkal együtt a debreceni hálózat ma már több mint 80 kilométeres nyomvonalat fed le. A fejlesztések eredményeként azonb...