Elégedett lehet az Újváros és a DEAC is

Javier Cabanas szerint a Nyíregyháza elleni siker jelentette a fordulópontot
Javier Cabanas szerint a Nyíregyháza elleni siker jelentette a fordulópontot - © Fotó: Matey István
Debrecen – A Balmazújváros és a DEAC csapata is remek őszi szezont produkált a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában. – A csapat teljesítménye hatalmas bravúr, a remek produkciót szeretnénk a tavaszi idényben is megőrizni. Nélkülözhetetlen a folyamatos fejlődés, hiszen célunk bent maradni a másod­osztályban – fogalmazott a debreceniek mestere, Szabó Csaba.

Két hajdú-bihari együttessel a soraiban kezdődtek meg a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában a küzdelmek még szeptember közepén. A Balmazújváros és a DEAC is „friss húsnak” számított, előbbi gárda az élvonalból esett ki, míg a debreceniek feljutóként vágtak neki a próbatételnek. Tizenkét forduló után, a téli pihenő idején a Balmaz a tabella első helyén tanyázik, a Debrecen pedig a hatodik. A következőkben a két egylet trénere értékel.

Meglepetést okoznának

– A csapat teljesítménye hatalmas bravúr, a remek produkciót szeretnénk a tavaszi idényben is megőrizni. Nélkülözhetetlen a folyamatos fejlődés, hiszen célunk bent maradni a másodosztályban. Az alapozásban, a téli felkészülés során figyelünk majd a taktikai elemekre is, melyekből számos újdonsággal készülünk. Tavasszal célunk lenne meglepetéseket okozni az ellenfeleinknek, akár taktikában, akár eredményekben – mondta Szabó Csaba, az NB I/B Keleti csoportjában hatodik helyen telelő DEAC vezetőedzője.

Jól szerepelt az újonc DEAC is | Fotó: Molnár Péter Jól szerepelt az újonc DEAC is | Fotó: Molnár Péter ©

Az újonc debreceni férfi kézilabdacsapat öt győzelemmel, három döntetlennel, és négy vereséggel stabilan tagja a középmezőnynek. Ráadásul olyan skalpokat gyűjtöttek be mint a Nyíregyháza, vagy a Békés, mely együttesek reális eséllyel pályáznak a feljutásra.

Minden jó, ha a vége jó

Nehézkesen, nem éppen olyan játékkal és eredményekkel rajtolt a tavaly még NB I-es Balmazújvárosi KK, mint azt várták. Jóllehet, teljesen átalakulva, megfiatalodva, gyakorlatilag idegenlégiósok nélkül vágtak neki Javier Cabanas „legényei” a másodosztályú bajnokságnak. Később azonban belelendültek az újvárosiak, akik féltávnál, a mezőkövesdiek ózdi vereségének köszönhetően az első helyen állnak a tabellán.

Sok teendő volt a bajnokság előtt, és a sok új játékos miatt még a versengés kezdetén is. Nem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna, az első öt fordulóban háromszor is kikaptunk. A fordulópontot a Nyíregyháza elleni győzelem jelentette, onnantól ugyanis belelendültünk.”

Nyilatkozta a Balmaz spanyol mestere, Javier Cabanas; a tavaszi célokról is beszélt. – Ilyen játékosokkal és szakmai stábbal a hátam mögött, ki merem mondani, a célunk az, hogy visszajussunk a legmagasabb osztályba, ezért dolgozunk minden nap! – jelentette ki.

HBN–PI


Köstner Vilmos
Nyíradony - Az adonyiak keveslik a pontjaikat, a hajdúnánásiak tudják, miben kell fejlődniük. A Nyíradony VVTK női kézilabdacsapata az NB I/B-s bajnokság keleti csoportjának 12. helyén telel, hat ponttal. A Naplónak Köstner Vilmos vezetőedző értékelte a szezont. – Kevésnek érzem a hat pontot, ...