Elégedett-e a debreceni éttermi kínálattal?

Akt.:
Megkérdeztük: Mi a véleménye a debreceni éttermi kínálatról?
Megkérdeztük: Mi a véleménye a debreceni éttermi kínálatról? - © Fotó: Matey István
Debrecen – Egyre több étterem nyit, vagy éppen zár be. Arra voltunk kíváncsiak, hogy elégedettek-e az emberek a helyi kínálattal.

– Nem sűrűn szoktam étterembe járni, mert az ételválaszték nem olyan nagy. Amikor megyek, a kínálat, az árfekvés és a kiszolgálás a fontos számomra – nyilatkozta Szabó Éva.

Furulyán Jázmin ritkán jár étterembe, de amikor eljut, közeli helyet keres, mert egy étel miatt nem szívesen megy át a város másik végébe. Az étlap kialakításakor szerinte jobban figyelhetnének a vegetáriánusokra.

– Elégedett vagyok a felhozatallal, talán csúcskategóriás helyből van kevés. Én az ár-érték arányt nézem, s nem a környezetre figyelek, hanem jól akarok lakni – fogalmazott Swiderszki Tibor.

Tasi Ádám az árakat és az alapanyagok minőségét nézi, s előzetesen tájékozódik. A magyar ízeket szereti, de egyre inkább nyit a külföldi konyhára.

– A kínálatot kissé szegényesnek tartom, van két-három közismert hely, de ennyi. Emiatt nem igazán járok vendéglőbe, szeretek otthon főzni, de ha megyek, akkor különlegesre vágyom, a helyi specialitásokat keresem – mondta el Széles Katalin.

Ha vacsorázni megy, Koszta Márk valami olyat keres, amit otthon nem fogyaszt. Szeret előre informálódni, nem akar kellemetlen meglepetést. Szívfájdalma, hogy kevés az egzotikus étterem a városban.

HBN | Fotók: Matey István


Zárva a Terasz és a Régi Vigadó – Ennyi étteremhez nem elég a debreceni fizetőképes kereslet
Teraszáról esténként halk zene és zsibongás zaja kúszott a Dósa nádor tér felé, déltájt pedig nem lehetett üres széket látni a MÁV-székház alatti étteremben, amely hetek óta zárva van. Ugyanez a helyzet a Régi Vigadóval is. Csak az idegenforgalom fellendülése hozhatna pozitív változást a helyi vendéglátásban.

hirdetés