Eldurvult gyermekelhelyezési vita ügyében emeltek vádat Hajdúböszörményben

Akt.:
Eldurvult gyermekelhelyezési vita ügyében emeltek vádat Hajdúböszörményben
© Illusztráció: Pixabay
Hajdúböszörmény – A vád szerint a sértett el akarta vinni a gyermekét, azonban volt anyósa megfenyegette, hogy elvágja a nyakát.

A Hajbúböszörményi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ellen a hajdúböszörményi asszony ellen, aki a megyei főügyészség közlése szerint a nála lévő unokáját nem adta át az anyjának, őt pedig megöléssel fenyegette.

A sértett és a vádlott fia a bűncselekmény elkövetését megelőzően élettársi kapcsolatban éltek, a kapcsolatukból született hároméves gyermekük 2018. február 14-én a vádlott hajdúböszörményi házában tartózkodott. A fenti nap reggelén a kiskorú gyermek anyja a helyi hatóságtól kért segítséget, mivel állítása szerint a gyermek láthatáson volt az édesapjánál Hajdúböszörményben, aki azonban annak letelte után nem vitte vissza az anyához. A gyámhivatal munkatársa a rendőrség közreműködésével és a sértettel együtt jelent meg a vádlott lakóhelyén. A gyámhatóság képviselője tájékoztatta a vádlottat az illetékes járásbíróság gyermekelhelyezés kapcsán hozott elsőfokú döntésének tartalmáról, arra tekintettel a gyermeket el akarták vinni.

A vádlott ingerülten, agresszíven lépett fel, és miután észrevette, hogy a gyermek anyja a rendőrségi autóban ül, közelebb ment hozzá és trágár módon szidalmazta, megöléssel fenyegette, miközben kijelentette, hogy a gyermeket onnan senki nem viheti el – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

Tekintettel arra, hogy a helyszínen a gyámhivatali ügyintéző telefonon az elsőfokú polgári bírósági döntésben foglaltakkal ellentétes másodfokú döntésről szerzett tudomást, a rendőrök a gyermeket nem vitték el.

A vádlott agresszivitása, fenyegetése a sértettben komoly félelmet keltett, a volt anyósa ellen zaklatás vétsége miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban büntetővégzés meghozatalát, illetve intézkedésként próbára bocsátás elrendelését indítványozta a vádlott vonatkozásában.

– Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség –


Debrecen - Vádat emeltek egy hajléktalan férfi ellen, aki a megyei főügyészség közlése szerint kifosztott egy szórakozóhely teraszán alvó embert. A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a megyei főügyészség közlése szerint kihasznál...

Budapest - Országszerte hét kríziskezelő ambulancia jön létre a kapcsolati erőszak áldozatainak segítésére, a szolgáltatás megismertetésére közös kampányt indít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - jelentették be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. ...