Eldurvult a nagyrábéi táncest

Eldurvult a nagyrábéi táncest
© Illusztráció: Keystone Features/Getty Images
Nagyrábé – A püspökladányi és a biharnagybajomi rendőrök Nagyrábén elfogtak négy helyi férfit.

A helyi polgárőr 2015. február 8-án 1 óra 32 perckor telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, hogy a nagyrábéi Művelődési Házban tartott táncesten többen összeverekedtek. A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőröknek a rendezők elmondták, hogy a mellékhelyiségben két helyi lakos bántalmaz egy bihartordai férfit.

A püspökladányi járőrök az 52 éves K. Andrást és a 18 éves K. Márkot elfogták és mentőt hívtak a sértetthez, majd további adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek.

A beszerzett információk alapján a rendőrök megállapították, hogy pár perccel korábban is történt egy verekedés a helyszínen, melyben A. Krisztián és A. Andor közösen vett részt a 18 éves K. Márkkal. A Biharnagybajomi Rendőrőrs munkatársai a két 20 éves férfit is elfogták.

A rendőrök a helyi lakosokat bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A megalapozott gyanú szerint A. Krisztián a művelődési ház táncterén vállával előzetes szóváltás nélkül meglökte és megfenyegette a bihartordai férfit. Ezt követően a két férfi kiment az utcára, miközben A. Krisztián segítségül hívta két társát, A. Andort és K. Márkot, akikkel közösen bántalmazni kezdték a sértettet. Az ütésektől a 30 éves bihartordai lakos a földre esett, ahol A. Krisztián az arcát is megrúgta. A három férfi ezt követően otthagyta az utcán fekvő a sértettet, aki később bement a művelődési ház mosdójába, ahol K. Márk, K. Andrással együtt ismét bántalmazni kezdték őt.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság a terheltekkel szemben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –