Eldőlt: Balogh a Palermóé!

Akt.:
Balogh Norbert
Balogh Norbert - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Eldőlt végre, amiben már napok óta biztosak lehettek a DVSC-TEVA szurkolói: a tizenkilenc esztendős Balogh Norbert szerdán délután aláírt az olasz első osztályban szereplő US Cittá di Palermo együtteséhez. A szicíliai klub hivatalos honlapja azt is tudatja a látogatókkal, hogy 2020-ig kötelezte el magát a csatár és 22-es mezszám lesz az övé.

Balogh csütörtökön már edzésebe is áll az itáliaiaknál.

Mint ismert, pár napja Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke egy sajtótájékoztatón döbbenetes összegekről beszélt: „Balogh Norbert, akiért 5 millió eurót plusz a bónuszokat fizettem, lesz az új Cavani. Utána rögtön nemet mondtam egy angol klubnak, amely ennek a dupláját ajánlotta nem sokkal ezt követően” – mondta a Zamparini a mediagol.it szerint.

2,2 millió a hivatalos ár

A DVSC hivatalos honlapja a következő cikket jelentette meg ezzel kapcsolatban: „A csatár játékjogával kapcsolatban a két klub 2.200.000 euróban állapodott meg, amely összeg a mai napon teljes egészében átutalásra került a DVSC számlájára.

Balogh Norbert a DVSC saját nevelésű játékosa. Még nincs húszéves, de alapember volt a Lokiban, az elmúlt egy évben az első csapatban futballozott. Rendkívüli tehetségére gyorsan felfigyelt több nagyobb európai futballklub, végül az olasz élvonalban szereplő Palermo vásárolta meg a játékjogát.
A DVSC tegnap megkereste a Palermo elnökét, Maurizio Zamparini urat a napokban tett nyilatkozatával kapcsolatban, amely szerint 5 millió eurót fizetett Balogh Norbertért. Az elnök válaszában úgy fogalmazott, hogy az általa említett összeg magába foglalja a játékos négy és féléves fizetését is, amely 2.800.000 euró. A Palermo elnöke hozzájárult, hogy az általa elküldött ezzel kapcsolatos levelét a DVSC honlapja nyilvánosságra hozza.”

HBN


“Balogh lesz az új Cavani” – A Palermo elnöke agyondicsérte a debreceni csatárt
Debrecen – A Palermo első embere állítja, egy 10 millió eurós ajánlatot visszautasított Baloghért.


Balogh: “Cigánysoron nőttem fel, hamar jöttek a pofonok”
Debrecen – Balogh Norbert a szegénységről, a szüleiről, Bernd Storckról, a válogatottságról és természetesen a DVSC-ről. Nyitrai Daniella interjúja.