Eldőlt a Don-kanyar kocsma sorsa

Akt.:
Egyre rosszabb állapotban az egykori Don-kanyar kocsma
Egyre rosszabb állapotban az egykori Don-kanyar kocsma - © Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Társas-, vagy irodaház épülne az egykor igen népszerű kocsma helyére.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, hamarosan eltűnik Debrecen egyik „szégyenfoltja”. Lebontják ugyanis a Faraktár utca és a Hajnal utca sarkon található valamikor Don-kanyar kocsma (és lakóház) évtizedek óta zárva tartó, lakatlan épületét. A város egyik legforgalmasabb részére eső, az évek alatt mind rosszabb állapotba kerülő házról néhány hete írtunk utoljára.

Hátrább a forgalomtól, a zajtól

Azóta megtudtuk, hogy a közelmúltban új tulajdonoshoz került az ingatlan. Az őt képviselő dr. Kelemen György ügyvéd elmondta: a rendezési tervnek megfelelően a szanálást követően a terület 30 százalékát építenék be, a többi park maradna. A szakmai zsűri által már jóváhagyott új terv szerint az épületet nem a jelenlegi helyén (a telekhatáron), hanem hátrább és beljebb helyeznék el. A beruházó alapvetően társasházi funkcióban gondolkodik, de ha érdeklődés mutatkozik iránta, akár irodaház is lehet.

dk2

Fotó: Orosz Csaba

Nagyon modern, színvonalas, egyedi épület lesz, mely az egész környék arculatát jelentősen megváltoztatja – jelentette ki a projektet bonyolító ügyvéd.

Jövő tavasszal kezdenének

Dr. Kelemen György elmondta: amennyiben a lakó funkció valósul meg, három szinten összesen 1200 négyzetméteren, alul üzlethelyisége(ke)t hoznának létre, ahol például étterem működhetne. A jól felszerelt, a jelenlegi számítások szerint a 12-13 lakáshoz 24 állásos mélygarázs tartozna.

l1

A tetőn penthouse lakást építenének. Az építkezés engedélyeztetési folyamata jelenleg zajlik. A munka jövő februárban, márciusban kezdődhet és egy éven belül fejeződhet be.

HBN–OCs


Ingatlanban otthon…

Dr. Kelemen György 1987 óta több nagy debreceni ingatlanfejlesztésben is aktívan közreműködött. Egyebek mellett foglalkozott a Fórum Bevásárlóközponttal, a Párizsi Udvarral, a Csapó utca – Rákóczi utca sarki épülettel, a Bem tér és a Komlóssy utca több házával.


Fotó: Orosz Csaba
Debrecen - Évtizedek óta egyre csak romlik az állapota a Debrecenben, a Faraktár utca és a Hajnal utca sarkán található egykori Don-kanyar kocsma épületének. A szocializmus évtizedeiben 217-es számú Kanyar büfének nevezett lakatlan ház lassan romossá válik. A földszinti ajtót és ablakokat elzáró ...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .